به موجب ماده 20 قانون ثبت احوال مقرر داشته انتخاب اسامی که موجب هتک حیثیت و مقدسات اسلامی باشند، عناوین کشوری یا لشکری و القاب، نامهای زننده و مستهجن، نامهای نامتناسب با جنس، نامهای معرف صفات مذموم و مغایر با ارزشهای والای انسانی، نامهایی که موجب تحقیر اشخاص میشود یا دارای معنای لغوی که در جامعه قابل پذیرش نباشد ممنوع است و قانون تغییر آنها را جایز دانسته است.
مثلا عبدالعزی ،قوچی ،کنیز،چنگیز و.
در این موارد همه اشخاص بالای 18 سال خودشان و در مورد افراد زیر 18 سال، پدر یا جد پدری با ارایه شناسنامه خود (برای فرزندان کمتر از 18 سال)، سرپرست قانونی (قیم، امین، وصی) برای افراد صغیر و محجور با ارایه مدارک مستند که سمت او احراز شده باشد، میتواند با مراجعه به ادارات ثبت احوال نسبت به درخواست تغییر نام اقدام کنند.
در مورد اسامی غیرممنوع در پاره ای از موارد(از قبیل تغییر نامهای با فراوانی کمتر به فراوانی بیشتر ،تغییر نام به نام دینی و مذهبی که صاحب نام بدان شهرت دارد ،تغییر کنیه ، شخصیتهای مذهبی ،تغییر نامهایی که نوشتن یا تلفط آنها مشکل باشد و مانند اینها) عملا بدون نیاز به حکم دادگاه ممکن است.
البته تغییر نام از حیث جنس (مرد به زن و بالعکس) در صلاحیت محاکم عمومی دادگستری است.
با دنبال کردن صفحه رسمی موسسه حقوقی معاهده در شبکه اجتماعی اینستاگرام در جریان آخرین موضوعات حقوقی قرار بگیرید و از خدمات ویژه ما در اینستاگرام بهره ببرید.
درباره این سایت